Avanceret digitalt kompaktkamera udstyret med stor APS-C billedsensor; Den første model i GR-serien med Wi-Fi- og NFC-funktioner, som understøtter betjening med smartphone

RICOH GR II

5.195,00  m/Moms
( 4.156,00  u/Moms )
ekskl. levering
Lager: Ikke på lager

GR II er udviklet som efterfølgeren til GR, og viderefører produktkonceptet fra GR-serien: Den perfekte balance mellem exceptionel billedkvalitet og fremragende mobilitet. Dette kamera er også den første model i GR-serien, som er udstyret med Wi-Fi- og NFC-funktioner (Near Field Communication), som letter koblingen med smartphones og andre mobile enheder. Kameraet har fantastiske grundliggende specifikationer, herunder: Et højeffektivt objektiv; en stor, APS-C-størrelse CMOS-billedsensor; den højtydende GR ENGINE V billedprocessor. Kameraet er designet til at imødekomme en større variation af scener og motiver, ved at der er tilføjet nye kreative værktøjer, herunder seks effektfunktioner og en trådløs flash-affyringsfunktion i kombination med en ekstern flashenhed.

Vigtigste funktioner

1. Billede i høj kvalitet og høj opløsning leveres af GR 18.3mm F2.8 objektiv

 • GR II er udstyret med et kompakt, højtydende GR objektiv med en brændvidde på 28mm (i 35mm formatet).
 • Takket være indarbejdelsen af et ND-filter (Neutral Density), som kan bruges manuelt eller automatisk, kan der også benyttes stor blændeåbning i stærkt lys. Dette giver en ny dimension til kreativ fotografering ved udendørs fotografering.

2. Stor billedsensor og GR ENGINE V, med opgraderet AWB-kontrol og højfølsom støjkompensation

 • GR II har en stor, APS-C-størrelse CMOS-billedsensor med ca. 16,2 effektive megapixels, som sikrer billeder i super høj opløsning (samme størrelse som benyttes i de fleste systemkameraer på markedet).
 • Kombinationen af den store billedsensor med den højtydende GR ENGINE V billedprocessor giver en høj følsomhed på ISO 25600. Ved at eliminere anti-aliasing-filteret til at forbedre opløsningen, optimeres objektivets potentiale til at levere skarpe billeder i høj kvalitet helt ud i billedets kanter.

3. Første model i GR-serien, som er udstyret med Wi-Fi- og NFC-funktioner

 • GR II er udstyret med Wi-Fi-funktioner til trådløs forbindelse med mobile enheder, som fx smartphone og tablet. Det er også kompatibelt med NFC-funktioner (Near Field Communication), som gør det nemt at koble med mobile enheder.
 • To anvendelsesmetoder: GR Remote for nem indstilling af forskellige kommandoer via mobilenhednes skærm, præcis som på kameraets LCD-panel; og Image Sync for nem overførsel og gennemsyn af billeder på din mobile enhed.
 • GR Remote er udviklet eksklusivt til GR II. Understøtter overførsel og gennemsyn af de optagne billeder; fjernudløsning mens man tjekker scenen vha. kameraets live-view-funktion; justering af blænde, lukkerhastighed og ISO-følsomhed, og selv display; og justering af kameraets detaljerede menuer på den mobile enheds skærm.

4. Højhastigheds optagestyring fanger kritiske øjeblikke

 • GR II’s hurtige AF-system fanger motivet i fokus på blot 0,2 sekunder,* takket være optimeringen af dets objektivmekanisme og AF-algoritme og den hurtige aflæsning af billeddata opfanget af billedsensoren. Dette giver en meget kort opstaartstid på ca. et sekund. Med disse egenskaber kan brugeren fange enestående lejligheder i knivskarpe billeder.
 • Takket være den hurtige serieoptagelse på ca. fire billeder/sek. fanger GR II det afgørende øjeblik ved et motiv i hurtig bevægelse, ved fx sports- og dyrefotografering.

5. Hus i lommestørrelse øger funktionaliteten og mobiliteten
Selvom kameraet har en række Wi-Fi-funktioner indbygget, er GR II i samme størrelse som sin foregænger GR. Det ydre hus er lavet i robust letvægts magnesiumlegering, mens dets greb er formet til at give et nemt og behageligt hold om kameraet. Alt i alt viderefører GR II det grundlæggende design fra den roste GR-serie.

6. Seks nye effektfunktioner giver endnu flere kreative muligheder
GR II har i alt 17 effektfunktioner, hvilket giver brugeren mulighed for at anvende en række billedbehandlingsmuligheder i kameraet for at skabe det ønskede visuelle udtryk. Seks nye funktioner er kommet til, herunder Clarity og Brilliance, hvilket gør det muligt for brugeren at justere nogle parametre til det ønskede niveau. Brugeren kan indstille den ønskede funktion blot ved at trykke på Effect-knappen på kameraets sidepanel.

Nye effektfunktioner

 • Clarity: Kompenserer for motivet tekstur og uensartethed. Niveauerne for farvetone, klarhed, mætning og vignettering kan justeres.
 • Brilliance: Kompenserer for motivets glans. Niveauerne for glans, mætning, kontrast, skarphed og vignettering kan justeres.
 • Bright: Skaber et billede med forstærkede farver. Niveauerne for mætning, kontrast og skarphed kan justeres.
 • Portrait: Skaber en farvesammensætning, som er ideel til motivets hudfarve. Niveauerne for mætning, kontrast, skarphed og vignettering kan justeres. Fokus indstilles til Face Detection AF.
 • Vibrant: Skaber elegante og markante farver. Niveauerne for mætning, kontrast, skarphed og vignettering kan justeres.
 • HDR Tone: Skaber et maleri-lignende billede ved at fremhæve konstrasten. Niveauerne for farvetone, mætning og vignettering kan justeres.

7. Et stort udvalg af optagefunktioner

 • GR II har indbygget RAW-databehandlingsfunktion. Efter optagelse af billeder i RAW-format kan brugeren justere en række parametre i kameraet og udlæse dem som billedfiler i JPEG-format. GR II giver brugeren valget mellem funktionerne Normal og Original for niveauindstillinger af periferi-lysintensitet.
  1. GR II har Interval Composite-funktion, som tager en serie billeder af nattehimlen i et fast interval, og derefter kun udtrækker de meget lysstærke områder og sammen sætter til ét enkelt billede. Billedet kan gemmes som en fil i RAW-format, som kan bruges til RAW-databehandling og skabe mere kunstneriske billeder. Denne funktion er praktisk, når brugeren ønsker at tage billeder af natterhimlen med spor af månen og stjernerne på himlen.
 • GR II er udstyret med en funktion til trådløs flash-affyring. Det det udløser en kompatibel tilbehørsflash designet til PENTAX DSLR-kameraer* på afstand, forenkler det kreative flash-indstillinger ved studio-optagelse.
 • GR II har CTE-funktion (Color Temperature Enhancement) til hvidbalancekontrol, som gør det muligt at fremhæve en fremherskende farve i billedet, som fx den røde farve ved et solnedgangsmotiv.
 • GR II’s Dynamic Range Compensation-funktion minimerer overbelyste området og mørke skygger ved at kompensere niveauet for lysstyrke, pixel for pixel, og reducerer grænserne mellem områder af varierende luminans-niveau. Resultatet er, at GR II leverer billeder med en rig gradation og fine detaljer.
 • GR II har også en Auto Macro-funktion**, som sporer afstanden til motivet og automatisk skifter til makrofunktion ved optagelser på nært hold, og en Face Detection AF-funktion***, som let fanger et smukt billede af motivets ansigt.

* Kompatible flash-enheder: AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ og AF360FGZ.
** Denne funktion er kun tilgængelig, når AF-knappen bruges, eller når kameraet er indstillet til Auto-optagefunktion.
*** Denne funktion er kun tilgængelig, når kameraet er indstillet til Auto-optagefunktion og i Portrait effektfunktion.

8. Videooptagelse i fuld HD for længere filmklip i høj kvalitet
GR II tager smukke videoklip i fuld HD (1920 x 1080 pixels, 16:9 ratio, 30 frame rate) i H-264 optageformat. Ved at parre denne funktion med GR-objektivet og den store billedsensor, sikrer GR II video i høj kvalitet. Under videooptagelse kan brugeren også justere eksponeringskompensation og bruge AF-knappen til aktivere AF-betjening, hvor hastigheden er højere end tidligere. Tre nye effektfunktioner (Bright, Portrait og Vibrant) kan også bruges under videooptagelse.

9. Andre egenskaber

 • Indbygget ikke-retningsbestemt stereomikrofon
 • Crop mode* giver mulighed for at få billeder modsvarende 35mm eller 47mm brændvidde
 • Kromatisk moiré-korrektions-funktion
 • Pixel Mapping-funktion, for første gang i en model i GR-serien
 • GW-3 Wide Conversion Lens (ekstra tilbehør) udvider betragtningsvinklen til 21mm ultra-vidvinkel
  1. Digital Camera Utility 5, den nyeste utility software kompatibel med GR II, medfølger

* Størrelsen på optagne pixels er fastsat ved M for 35mm-indstillingen, eller ved S for 47mm-indstillingen.

Model/varenr.: 104564